OPEL CROSSLAND X VERSLAAT CONCURRENTIE.NIEUWKOMER KOMT ALS BESTE UIT DE TEST.

Crossland X wint triotest

Onze nieuwe troef in het crossover B-segment verslaat zijn directe concurrenten in vergelijkende triotest uitgevoerd door Autoweek (nr 31 ,2017). “In het B-segment zijn interieurruimte en dagelijks gebruik van doorslaggevend belang, de nieuwe Opel Crossland X scoort heel goed op deze vlakken.” Daarmee verslaat de Opel Crossland X de Mazda CX-3 en Renault Captur, zo concludeert Autoweek.

Meteen herkenbaar
“De Opel Crossland X is een samenwerking tussen Opel en PSA. De Crossland X deelt zijn genenpakket dan ook met de Peugeot 2008, maar het moet Opel worden nagegeven dat ze dat prima weten te verbergen. De Crossland X heeft echt een heel eigen uiterlijk, dat ook meteen herkenbaar is als Opel. Dat zit hem natuurlijk in het typische Opel-front, maar ook de dakpartij springt meteen in het oog.”

Binnenin de Crossland X
Ook binnenin de Crossland X heeft Opel zijn merkwaarden goed weten te behouden. Het dashboard is strak en zakelijk en voelt en ziet er kwalitatief goed uit. De ergonomie is bovendien dik in orde, alle bedieningsknoppen zitten waar je deze verwacht. De klokken zijn goed afleesbaar, het infotainmentscherm is mooi in het dashboard verwerkt en in het stuur vallen de dikke stiksels op.

Ruimte
“Op de achterbank laat de Crossland X zich van de beste kant zien. De beenruimte achterin is verrassend royaal en ook de hoofdruimte voldoet voor een volwassene.” Ook helemaal achterin is de Crossland X verrassend ruim. Standaard meet de bagageruimte 410 liter waarmee de Crossland X de grootste bagageruimte in zijn klasse heeft.