BANDENWISSEL WINTERBANDENWISSEL AL VANAF €25,-

WINTERBANDEN WISSEL

Wanneer autobanden verwisseld moeten worden, hangt af van de weersomstandigheden. Het beste uitgangspunt om over te stappen naar winterbanden is de temperatuur van het wegdek. Zo geven zomerbanden bij een buiten temperatuur onder de 7 graden veel minder grip dan winterbanden. Het zachte rubber van winterbanden zorgt voor de betere grip maar zal bij een hogere temperatuur vele malen sneller slijten. 

WAAROM WINTERBANDEN?

Een winterband is een band die onder winterse omstandigheden goede grip biedt. Winterbanden zijn dan ook gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Een indicatie voor wintereigenschappen van een band is het sneeuwvlok symbool. Het symbool geeft de minimale eis op sneeuw, weer. Bandenprofiel moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn, voor winterbanden wordt tenminste 4 mm aanbevolen. 

Bij lage temperaturen wordt rubber hard en onelastisch. Daarom maken bandenfabrikanten twee verschillende type banden: de winterband voor lage temperaturen en de zomerband voor hoge temperaturen. Winterbanden zijn echte specialisten geworden voor winterse omstandigheden. Ze zijn gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel, waarmee ze de sneeuw als het ware kunnen vastpakken. Dat geeft veel meer grip. Veilig rijden op sneeuw en ijs is dan ook de belangrijkste reden om winterbanden te kopen. 

HENRI & HERMAN WINTERBANDEN OPSLAG

Heeft u thuis geen plaats om uw winterbanden op te slaan? Wij hebben een geschikte opslagruimte onder ideale omstandigheden om u hiermee te helpen. Naast ruimtebesparing thuis is bij de wisseling van de banden alles snel geregeld. Tegen een vast bedrag per jaar kunt u uw Opel winterbanden bij ons opslaan. Een service van Henri & Herman voor u!

KOSTEN BANDEN WISSELEN

Wisselen complete set € 25,-
Wisselen losse banden € 60,-

 

KOSTEN BANDEN WISSELEN + OPSLAG 

Wisselen complete set € 120,- per jaar*
Wisselen losse banden €190,- per jaar*

* De banden worden 2 keer per jaar gewisseld.