Opel legt laatste hand aan nieuwe Corsa.Zesde generatie onderworpen aan zwaar testprogramma.

Nieuwe Corsa

Opel legt de laatste hand aan de zesde generatie Corsa, waarvan de levering dit najaar start. Het model is ontwikkeld met behulp van de nieuwste, meest geavanceerde virtuele technologie. De nieuwe Corsa ondergaat momenteel nog een serie finale praktijktests. Ingenieurs van Opel zijn in januari naar het Zweedse Lapland boven de poolcirkel afgereisd om onderstel, motoren, elektronische systemen en verlichting te beproeven.

Efficiënter en plezieriger
Dankzij de toepassing van lichtgewicht technieken is de nieuwe generatie 10% lichter dan zijn voorganger. De nieuwe Corsa wordt ook dynamischer en sportiever, zonder in te leveren op comfort. Bovendien wordt het model voor het eerst leverbaar met volledig elektrische aandrijving.

Wintertest: veiligheid en comfort onder alle weerscondities
De nieuwe Corsa is maandenlang getest in het Zweedse Lapland – op veertig kilometer van de poolcirkel. Experts hebben onder meer de elektronica van ABS, tractiecontrole en stabiliteitssystemen bij temperaturen van -30°C gefinetuned. Deze systemen moeten immers altijd optimaal presteren, ongeacht ondergrond en grip. De lange poolnachten in Lapland maakten ook intensieve tests van de adaptieve IntelliLux LED-technologie mogelijk, die ook leverbaar wordt op de nieuwe Corsa. Het klimaat en de omgeving in het noorden van Zweden waren uitermate geschikt om de automatische, verblindingsvrije koplampen met matrixverlichting te optimaliseren. 

Hogesnelheidstest
De intuïtieve verlichtingstechnologie kwam ook tot zijn recht tijdens hogesnelheidstesten op de kombaan van het Dudenhofen testcentrum. De lange rechte stukken werden benut om het onderstel en de besturing te verfijnen voor het rijden met hogere snelheden. De snelheidsafhankelijke besturing werd afgesteld om optimale precisie, bekrachtiging en feedback te bieden. De schokdempers reageren op de kleinste stuurbeweging of oneffenheden in het wegdek.

De nieuwe Corsa heeft ook een duik genomen in 25 centimeter diep water. Daarbij wordt er veel golfslag veroorzaakt, maar het water mag de auto niet binnendringen. Alle elektronische componenten moeten beschermd zijn. Verder mag de motorkap door de druk van het water niet vervormen.

Gedurende de gehele ontwikkelingsfase zijn testen met elektromagnetische velden gedaan. In een speciale ruimte in Rüsselsheim testte Opel of de elektronische componenten geen last hebben van elektromagnetische invloeden. De nieuwe Corsa is dankzij deze testen optimaal beschermd tegen elektromagnetische straling van buitenaf.