Nieuwe Grandland

Advies rijklaarprijs vanaf € 36.799 (incl. BTW/BPM)
Opel Grandland

NIEUWE GRANDLAND Grensverleggend

Offerte aanvragen

Rijklaar v.a. € 38.349

Private lease (p/mnd) € 439

De nieuwe Opel Grandland

Gewoon mooi? Vergeet het maar! De nieuwe Opel Grandland overtreft alle verwachtingen, met zijn zelfverzekerde design, iconische Vizor, ultiem rustige interieur met het volledig digitale Pure Panel en innovatieve technologie zoals het Night Vision-camerasysteem en IntelliLux LED® Pixel Light-koplampen.

Dit is waarom je voor de nieuwe Grandland kiest

De Grandland is voorzien van dynamische lijnen, een stoere offroad-uitstraling en elegante details. Hoe hobbelig de weg ook is, in de Grandland X zit je altijd comfortabel dankzij de hoogwaardige materialen en talloze inrichtingsdetails. Het interieur van de Grandland biedt veel keuzevrijheid om de auto helemaal naar eigen wens in te richten met luxe bekleding en opties die de auto nog aantrekkelijker maken. De Grandland heeft alles om jouw hart te veroveren

 • Digitaal instrumentpaneel 'Pure Panel' met 7" kleureninfodisplay
 • Electronic Climate Control, Dual zone
 • Multimedia systeem met 7" kleuren touchscreen, Digitale radio DAB+ en Apple CarPlay & Android Auto ondersteuning
 • 17" Lichtmetalen velgen

Stel zelf jouw nieuwe Opel Grandland samen

Welk van deze Opel Grandland modellen past het beste bij jou? Stel nu zelf je favoriete Grandland samen.

Opel Grandland

Edition

Rijklaar v.a.
€ 38.349
Private lease (p/mnd)
€ 439

Standaard voorzien van o.a.

 • Digitaal instrumentpaneel 'Pure Panel' met 7" kleureninfodisplay
 • Electronic Climate Control, Dual zone
 • Multimedia systeem met 7" kleuren touchscreen, Digitale radio DAB+ en Apple CarPlay & Android Auto ondersteuning
 • 17" Lichtmetalen velgen
Opel Grandland

Elegance

Rijklaar v.a.
€ 40.449
Private lease (p/mnd)
€ 465

Standaard voorzien van o.a.

 • Ergonomische Comfortstoel, bestuurderszijde (AGR-gecertificeerd)
 • 18" Lichtmetalen velgen
 • Multimedia Navi Pro met 10" kleuren touchscreen incl. Kaarten van heel Europa
 • Contrasterende dakkleur in Diamond Black
Opel Grandland

GS

Rijklaar v.a.
€ 40.449
Private lease (p/mnd)
€ 549

Standaard voorzien van o.a.

 • IntelliLUX LED Pixel Matrix koplampen (AFL) incl. Automatisch grootlichtassistent
 • Advanced Park Assist incl. 360° Achteruitrijcamera
 • Alcantara bekleding, Jet Black incl. Winterpakket
 • Adaptive cruise control met Lane Position Assist

Stoer design, comfortabel interieur

Opel Grandland

AMBITIEUS EN ZELFVERZEKERD

Dankzij Opel's sterke en pure design is de nieuwe Grandland in geen enkel opzicht een 'typische crossover'. Met zijn krachtige, sportieve uitstraling en strakke lijnen is hij een toonbeeld van Duitse kwaliteit. Waar je ook komt, je Grandland maakt overal een onuitwisbare indruk.

Opel Grandland

CENTRAAL INFORMATIEPUNT

Het eerste dat opvalt als je naar het dashboard van de nieuwe Grandland kijkt, is het volledig digitale Pure Panel. Dit rekent af met de gebruikelijke overdaad aan informatie die de meeste crossovers kenmerkt. Op dit overzichtelijke, schitterend vormgegeven display wordt op elk moment alleen de informatie getoond die je nodig hebt. Zo rijdt je een stuk rustiger, zonder dat je onnodig afgeleid wordt.

Opel Grandland

STIJLVOL TOT IN DE DETAILS

Dat de nieuwe Grandland geen gewone crossover is, zie je in één oogopslag. Het nieuwe sterke en pure Opel-design kom terug in elk detail. Van het dak in een contrasterende kleur en stijlvolle beschermpanelen in nieuwe carrosseriekleuren tot sportieve lichtmetalen velgen, die beschikbaar zijn van 17- tot 19-inch.

Opel Grandland

UNIEKE UITSTRALING

Jij bent uniek, dus waarom zou je auto dat niet zijn? Daarom biedt de nieuwe Grandland je ruime mogelijkheden om jezelf te onderscheiden. Bijvoorbeeld met een dak in een contrasterende kleur, waarmee je gegarandeerd overal opvalt.

Opel Grandland

MEER DAN EEN NAAM

De nieuw vormgegeving van het Opel-logo en de naam Grandland op de achterklep sluit helemaal aan bij het sterke en pure design van deze grensverleggende crossover. De stoere, breed uitgestrekte letters van zijn naam spreken boekdelen over zijn dynamische karakter en geavanceerde technologie.

Opel Grandland

DIT IS DE TOEKOMST

De nieuwe Grandland is vanuit elke hoek bekeken uniek. Met gedurfde designkeuzes en nieuwe accenten laat Opel zien hoe de toekomst van autorijden eruitziet. Van de slanke Opel Vizor aan de voorzijde tot de fraai vormgegeven LED-achterlichten: hoe langer je kijkt, hoe meer schitterende details je ontdekt!

Opel Grandland

INTELLILUX LED PIXEL LIGHT

Het baanbrekende IntelliLux LED® Pixel Light1 vertegenwoordigt de meest geavanceerde koplamptechnologie. Elke koplamp bestaat uit 84 segmenten die automatisch in verschillende combinaties worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau

Opel Grandland

VEILIGER IN HET DONKER

Tot nu toe werd je in het donker alleen door je koplampen geholpen om veilig je weg te vinden. Maar nu is er ons revolutionaire Night Vision1 systeem. Een geavanceerde infraroodcamera verbetert het zicht tot een afstand van 300 meter aanzienlijk - veel verder dan gewone koplampen reiken. Het systeem merkt voetgangers en dieren in het donker tot op een afstand van honderd meter direct op en toont ze in een video op het digitale display. En als je toch te dichtbij komt, wordt onmiddellijk de automatische noodrem-assistent ingeschakeld. Dus ook wat betreft veiliger rijden in het donker is de nieuwe Grandland afsoluut grensverleggend.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoodelijk voor het rijden.

Opel Grandland

AUTOMATISCHE NOODREM-ASSISTENT

Dit systeem waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal wanneer het een voetganger of ander voertuig voór de auto opmerkt en remt de auto als het nodig is automatisch af.1

1 Het automatische noodremsysteem is actief bij een snelheid tussen de 5 en 140 km/u. Bij een snelheid tussen 5 en 30 km/u remt het systeem de auto volledig af. Bij een snelheid tussen 30 en 140 km/u versterkt het systeem de remkracht en remt de auto met maximaal 50 km/u af. Bij een hogere snelheid dient de bestuurder zelf te remmen om voldoende snelheid te minderen. De snelheidsmarges waarbinnen de noodrem-assistent in werking treedt, zijn afhankelijk van het opgemerkte obstakel (een bewegend obstakel van 5 tot 140 km/u; een stilstaand obstakel van 5 tot 80 km/u; een voetganger van 5 tot 60 km/u). De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden.

Opel Grandland

ADVANCED PARK ASSIST

Met dit systeem wordt Inparkeren kinderspel . Je Grandland vindt een geschikte parkeerplek voor je en bedient vervolgens het stuurwiel om perfect in te parkeren. Je hoeft zelf alleen gas te geven en te remmen. Kan het nog gemakkelijker?

1Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

Opel Grandland

360° CAMERA

Zie meer dan je normaal ziet, zelfs in krappe ruimtes. De 360° parkeercamera1 brengt obstakels en naderend verkeer duidelijk in beeld. Zo kun je zorgeloos inparkeren en manoeuvreren.

1 Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

Opel Grandland

ACTIEVE RIJSTROOK-ASSISTENT

Met behulp van het "Opel Eye"-camerasysteem1 in de voorbumper waarschuwt dit systeem je als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten en geeft automatisch een lichte tegendruk in het stuurwiel, zodat je je positie snel kunt corrigeren. Zo helpt de Grandland je` om in elke situatie veilig te rijden.

1 Alleen beschikbaar in combinatie met Advanced Cruise Control. De bestuurder dient altijd de handen aan het stuur te houden.

Opel Grandland

SNELWEG-ASSISTENT

Met dit innovatieve veiligheidssysteem bewijst de Grandland dat hij echt grensverleggend is. Het is een semi-automatisch systeem dat je helpt om in te voegen op een snelweg, binnen je rijstrook te blijven of een veilige afstand tot de auto voor je aan te houden. Het is een unieke integratie van Advanced Cruise Control met file-functie en de actieve rijstrook-assistent. Je schakelt het in met een druk op de knop en kunt op elk moment weer zelf de controle nemen.

Opel Grandland

ERGONOMISCHE COMFORTSTOELEN

Nooit meer stram en stijf uitstappen na een lange rit! De ergonomische comforstoelen van de Grandland zijn gecertificeerd door AGR1 en bieden de beste ondersteuning voor je rug:

 • Altijd een ontspannen zithouding
 • Op 16 manieren verstelbaar2
 • Luxueuze lederen bekleding2
 • Voorzien van verwarming en ventilatie2

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.
2 Optioneel berschikbaar, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

Opel Grandland

VERWARMDE OPTIES

Hoe koud het ook is, in de Grandland zit je lekker warm:

 • Stoelverwarming voorin en achterin1
 • Verwarmbaar stuurwiel1: warme handen met één druk op de knop
 • Thermatec™ verwarmde voorruit1: nooit meer krabben na een koude nacht
 • Verwarmbare buitenspiegels1: onder alle weersomstandigheden perfect zicht

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

Opel Grandland

HANDSFREE ACHTERKLEP

Dankzij slimme sensoren kun je de achterklep handsfree openen en sluiten1, door je voet kort onder de achterbumper te bewegen of op de knop op het dashboard te drukken.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

Opel Grandland

INFOTAINMENT

De nieuwe Grandland is uitgerust met het baanbrekende, volledig digitale Pure Panel, met een ultra-helder 10-inch kleuren-touchscreen waarmee je ook alle functies van je infotainmentsysteem bedient. Net zo gemakkelijk sluit je je smartphone aan via Apple CarPlay™1,3 or Android Auto™2,3.

 • Muziek afspelen
 • E-mail ontvangen en laten voorlezen
 • Toegang tot foto's via USB
 • Audio-streaming en handsfree bellen via Bluetooth®4

1 Apple CarPlay™ en Apple Siri™ zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.
2 Android Auto™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.
3 De compatibiliteit en beschikbaarheid van bepaalde functies zijn afhankelijk van het type toestel en de versie van het besturingssysteem. Controleer de compatibiliteit van je toestel op www.apple.com of www.android.com, of vraag ernaar bij je Opel dealer.
4 Bluetooth® is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG inc.

Opel Grandland

NAVIGATIE

Ontdek nieuwe plekken en vind je weg door heel Europa zonder te verdwalen. Het geïntegreerde Multimedia Navi Pro1 maakt het je gemakkelijk, met een 10-inch touchscreen en Live Navigaties2.

 • Dynamische 3D-navigatie met TMC-verkeersinformatie
 • Inclusief kaarten voor heel Europa
 • Weergave van POI's en tussentijdse bestemmingen
 • Spraakgestuurde, stap voor stap invoer van bestemmingen

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.
2 parkeerinformatie, online zoeken van laadpunten, weer en verkeersveiligheidsmeldingen (niet beschikbaar in Duitsland en Zwitserland).

Opel Grandland

DRAADLOOS OPLADEN

Om je smartphone op te laden heb je in de Grandland geen kabeltje meer nodig1.

 • Draadloos opladen is dé oplossing om te zorgen dat je telefoon altijd opgeladen blijft.
 • Alleen geschikt voor bepaalde typen smartphones.

NB: voor sommige telefoons is een adapter nodig.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. Alleen geschikt voor PMA- of Qi-compatibele smartphones. Vraag je Opel dealer of je telefoon geschikt is.

Opel Grandland

OPEL CONNECT

Maak kennis met een reeks slimme diensten1, die je helpen om veiliger te rijden en altijd en overal in contact te blijven.

 • Veiligheid: automatische noodoproep1, automatische pechhulp-oproep1 en informatie over de voertuigstatus zorgen dat je altijd met een gerust gevoel op weg bent.
 • e-Remote Control 2: voorverwarming van de cabine, controle van de batterij en volgen van het oplaadproces.
 • Slim rijden: elke rit wordt ontspannen dankzij Live Navigatie3 en ritplanning.
 • 1 Voor het gebruik van de noodoproep en de pechhulp-oproep dient tijdens het bestelproces van de auto een overeenkomst te worden getekend, waarin toestemming wordt gegeven de locatie van het voertuig te bepalen en te volgen. De diensten zijn afhankelijk van de dekking en de beschikbaarheid van het mobiele netwerk. Opel Pechhulp is gedurende het eerste jaar na registratie kosteloos inbegrepen; daarna worden kosten in rekening gebracht. Zie voor meer informatie over OpelConnect en de algemene voorwaarden: https://www.opel.nl/connect/overzicht.html
  2 Alleen voor elektrische voertuigen
  3 De Live Navigatie diensten zijn gedurende 36 maanden na activering kosteloos beschikbaar; daarna worden kosten in rekening gebracht.

Opel Grandland

MOTOREN

Zodra je de motor van de nieuwe Grandland start, ervaar je pure kracht en gecontroleerde dynamiek, die elke rit tot een onvergetelijke ervaring maken. Het brede motoraanbod biedt je de mogelijkheid de motor te kiezen die het beste bij je rijstijl past, zoals de energieke 1.2-liter benzinemotor of de krachtige 1.5-liter turbodiesel, beide met 96 kW / 130 pk.

Opel Grandland

EFFICIËNTIE

Eén ding hebben alle motoren voor de nieuwe Grandland gemeen: ze zijn opmerkelijk efficiënt én sportief. Of je ze nu combineert met een handgeschakelde versnellingsbak of de soepele 8-traps automaat. De moderne dieselmotoren zijn voorzien van geavanceerde technologie om de uitstoot te beperken. En alle motoren zijn vanzelfsprekend uitgerust met het brandstofbesparende Start/Stop systeem.

Opel Grandland

INTELLIGRIP

Kracht en controle gaan samen met IntelliGrip, dat in alle omstandigheden voor maximale grip zorgt. Modder, sneeuw, een kiezelpad? De Grandland blijft trefzeker op koers, doordat zijn vermogen automatisch op de beste manier over de wielen verdeeld wordt.. Met de draaiknop kies je eenvoudig het terrein: modder, zand of sneeuw. Of je kiest de neutrale stand, waarin IntelliGrip automatisch elke situatie beoordeelt en het ESP-systeem daarop aanpast, voor een rustig en evenwichtig rijgedrag, zowel in de stad als op de snelweg..

Exterieur visual

EXTERIEUR

Deze crossover is in alle opzichten anders dan andere. Met Opel’s iconische Vizor en een sterk en puur nieuw design straalt de nieuwe Grandland één en al kracht uit, terwijl hij tegelijk verfijnd en elegant oogt. Zijn innovatieve technologie staat garant voor een enorme dosis rijplezier - welk avontuur je ook aangaat.

INTERIEUR

De nieuwe Grandland is voorzien van het volledig digitale Pure Panel, waarop op elk moment precies de informatie wordt weergegeven die je nodig hebt, zodat je niet onnodig wordt afgeleid. En ook het compleet nieuwe interieur met AGR-gecertificeerde ergonomische comfortstoelen met premium Alcantara-bekleding maakt in één oogopslag duidelijk dat de Grandland geen doorsnee crossover is.

Interieur visual
Exterieur visual

TECHNOLOGIE

De geavanceerde assistentiesystemen van de nieuwe Opel Grandland, zoals Night Vision en IntelliLux LED® Pixel Lights-koplampen, zorgen dat je in elke situatie ontspannen kunt rijden. Krachtige en zuinige benzine- en dieselmotoren en een geavanceerde 8-traps automaat staan garant voor een soepel rijgedrag en dynamische prestaties. Wat je favoriete rijstijl ook is, in de Opel Grandland kun je je hart ophalen.

In welke kleur rij jij de nieuwe Grandland?

De Opel Grandland is beschikbaar in meerdere kleuren, waaronder White Jade, Diamond Black, Quartz Grey, Vertigo Blue & Dark Ruby Red.

Opel Grandland
White Jade
Opel Grandland
Diamond Black
Opel Grandland
Quartz Grey
Opel Grandland
Vertigo Blue
Opel Grandland
Dark Ruby Red

Ontdek onze andere modellen